Paars Partnerschap

Op woensdag 1 maart 2017 is in Garderen aan 9 sergeanten, werkzaam bij diverse CLAS-onderdelen (zoals onder andere 101CisBat en School Verbindingsdienst) het civiele MBO niveau 4 diploma uitgereikt.

Voor dit – voor de cursisten- bijzondere moment werd generaal Duckers gevraagd om de uitreikingen te verrichten. Het diploma “ICT Beheerder niveau 4” was het eindresultaat van een verkorte MBO-opleiding, uitgevoerd door docenten van ROC Friese Poort.

De opleiding bestond uit vier blokken van drie lesweken. Tussendoor liepen de cursisten vier maal een stageblok van zes weken, veelal op hun eigen werkplek.  Deze verkorte opleiding nam al met al een jaar in beslag. Dit is aanmerkelijk korter dan wanneer een beginnende beroepsbeoefenaar dit doet in een MBO-dagopleiding, dan bedraagt de opleidingstijd namelijk ongeveer 3 schooljaren.

Doordat de cursisten al vrij competent waren door een keur aan interne en kwalitatief hoogwaardige Defensie-opleidingen kon in relatief korte tijd worden aangesloten op het civiele MBO 4 kwalificatiedossier, met een mooie erkenning in de vorm van een civiel beroepsdiploma. Wederom een mooi voorbeeld van het Waarderen van reeds behaalde competenties en het verkort Valideren hiervan.
Het Waarderen en civiel Valideren van ICT-Defensie-opleidingen en examenplannen is uitgevoerd dor de werkgroep ICT, onder auspiciën van het Centrum voor Excellent Vakmanschap.

De cursistengroep stond bekend om de positieve sfeer, de humor, de directe manier van (soms kritisch) communiceren en hun onderlinge behulpzaamheid. Er was veel eigen initiatief en er werd volop meegedacht, wat leidde tot mooie verslagen en uitdagende stage-opdrachten!

Coöperatie Paars Partnerschap wenst alle gediplomeerden veel succes in hun verdere ICT-loopbaan!Coöperatie Paars Partnerschap wenst alle gediplomeerden veel succes in hun verdere ICT-loopbaan!

Terug naar overzicht