Paars Partnerschap

In de afgelopen weken heeft Paars Partnerschap op verzoek van het Facilitair Bedrijf Defensie op zeven locaties informatie verstrekt over de opleidingsmogelijkheden op MBO niveau. De verschillende presentaties werden goed bezocht en vrijwel alle belangstellenden hebben aangegeven voor één van de opleidingen te willen kiezen. De kandidaat moet dan een keuze maken uit de opleidingen Facilitair Medewerker (niveau 2), Facilitair Leidinggevende (niveau 4), Logistiek Medewerker (niveau 2), Logistiek Teamleider (niveau 3), Secretaresse (niveau 3) en Managementassistent/ Directiesecretaresse (niveau 4).

Om toegelaten te worden dient een kandidaat te voldoen aan de wettelijke toelatingseisen. Voor deze versnelde trajecten geldt bovendien dat men over voldoende actuele werkervaring beschikt in een functie die aansluit bij de gekozen opleiding. De kandidaat moet tevens voor de beroepspraktijkvorming beschikken over een erkende werkplek. Hiervoor heeft het FBD inmiddels actie ondernomen om dit vóór aanvang van de opleidingen te regelen.
Tijdens de voorlichting waren er vooral vragen over de toelating tot de opleiding Facilitair Leidinggevende. Met betrekking tot de werkervaring heeft PP inmiddels onderstaande toelatingseis vastgesteld:

  • Toelaatbaar: minimaal 1 jaar werkervaring in een coördinerende functie binnen het FBD
  • Bespreking toelatingscommissie: 6 tot 12 maanden werkervaring in een coördinerende functie binnen het FBD
  • Niet toelaatbaar: minder dan 6 maanden werkervaring in een coördinerende functie binnen het FBD

Na de presentatieronde is Paars partnerschap nu in overleg met het FBD om zo snel mogelijk vast te stellen welke opleidingen op welke locatie(s) gegeven kunnen worden. Via deze site geven we daar binnenkort meer informatie over.

Klik hier voor de presentatie van Paars Partnerschap.Terug naar overzicht