Paars Partnerschap

Donderdagmiddag 2 februari 2017 was de diplomering van Chauffeurs Goederenvervoer van de eerste  groep chauffeurs van de Landmacht die onder het sectorplan zijn opgeleid.  Zij hebben via een speciaal traject het MBO niveau 2 diploma Chauffeursgoederenvervoer behaald.
 
De toelatingseis voor  dit speciale traject Chauffeur Goederenvervoer mbo niveau 2 was dat deelnemers de rijopleiding bij Defensie gevolgd hadden. Paars Partnerschap heeft de rijopleidingen bij Defensie onderzocht en uit dat onderzoek is gebleken dat de deelnemers door het volgen van de rijopleiding van Defensie voor een aanzienlijk deel van het MBO-traject vrijstelling konden krijgen. De deelnemers hebben in 1 jaar het felbegeerde diploma behaald. Grote voordeel voor de militair is dat bij het verlaten van Defensie, hij of zij met een erkend civiel diploma veel makkelijker de overstap kan maken naar een baan in het bedrijfsleven.
 
In totaal zijn 24 kandidaten gediplomeerd. Na korte toespraken en felicitaties door Henk Landsheer van Paars Partnerschap en door Jet Windig namens Defensie, zijn de diploma’s overhandigd door John Kerstens, afdelingsmanager Transport & Logistiek van het Radius College.Terug naar overzicht