Paars Partnerschap

Vrijdagmiddag 23 september 2016 kregen 19 DBBO-ers en 1 marinier hun Beveiligingsdiploma niveau 2 bij het Deltion College in Zwolle. Dit diploma werd uitgereikt door de Kolonel P. Herber (cdt. DBBO) aan alle geslaagde kandidaten.
De kandidaten hebben 7 weken intensief les en praktijk gehad in beveiligingsleer, Nederlands, burgerschap en rekenen.
Voor de kandidaten was het wennen om hele dagen weer in de schoolbanken te zitten.

Een aantal kandidaten zijn zo enthousiast geworden dat ze na de Beveiliger 2 opleiding gelijk door zijn gegaan met Coördinator Beveiliger (CB3).

Bij de groep van DBBO sloot een bijzondere marinier aan. Omdat de klas nog niet helemaal vol zat kon hij bij deze groep aansluiten. Door omstandigheden gaat deze marinier een carrière switch maken buiten Defensie. Deze marinier werd door Defensie in de gelegenheid gesteld om de beveiligingsopleiding te volgen. Hij heeft deze opleiding erg leuk en uitdagend gevonden. Momenteel is hij bezig met een opleiding buiten Defensie in persoonsvervoer. Zijn doel is om in de toekomst als directiechauffeur aan het werk te gaan. Hij is Defensie erg dankbaar dat hij in de gelegenheid is gesteld om deze opleiding te kunnen volgen.Terug naar overzicht